A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Тростянецької сільської ради
Стрийського району Львівської області

Засідання професійної спільноти практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти Тростянецької ТГ

Дата: 08.12.2023 16:19
Кількість переглядів: 9

7 грудня 2023 р. у Тростянецькому ЗЗСО І-ІІ ступенів відбулося засідання професійної спільноти практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти Тростянецької ТГ.

Пурій З.С. голова професійної спільноти, соціальний педагог Тростянецького ЗЗСО І-ІІ ст.. підсумувала роботу психологічної служби закладів освіти у І семестрі , виокремила цілі та завдання на ІІ семестр. Педагог розповіла та обговорила питання впровадження охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок війни. Поділилася враженнями участі у тренінгу «Перша психологічна допомога», яку провели тренери International Medical Corps. Учасники спільноти обговорили основні принципи надання ППД, запропонували цікаві ігри, вправи, які можна використати у своїй роботі.

Практичний психолог Тернопільського ЗЗСО І-ІІІ ст. Маркевич М.В., презентувала досвід роботи на тему «Тривожні розлади у дітей». Мар’яна Василівна ознайомила учасників засідання з шляхами виявлення і причинами тривожних розладів, симптомами прояву тривожності у дітей. Надала рекомендації щодо альтернативних методів лікування та психологічної допомоги дітям, які страждають на тривожні розлади. Підготувала вправи, ігри, фрагменти занять, спрямованих на навчання дітей навичкам управління тривогою.

В рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як ?», яка є ініціативою першої леді Олени Зеленської, практичний психолог Стільського ЗЗСО І-ІІІ ст. Ільків С.Т., виступила з проблемою «Збереження ментального здоров’я дитини у сучасних умовах». Психологиня поділилася власним досвідом та розповіла про ефективні напрямки роботи зі збереження ментального здоров’я. Виокремила чинники, які порушують психічне здоров’я. Учасники засідання практично опрацювали завдання на платформі Learning, що допомагають виявити дітей з тривожністю.

Такі зустрічі допомагають ділитися власним досвідом і це сприяє позитивному розвитку психологічної служби у роботі із здобувачами освіти.

https://www.facebook.com/trost.school/posts/pfbid02UZGdRqx93o8m3nHCHfUU6HzEvYoDMYpa1JE56Mpz44ATqSLaYZP6C7S6SDN3BKyNl


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень