A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Тростянецької сільської ради
Стрийського району Львівської області

Робоча нарада

Дата: 22.05.2022 17:00
Кількість переглядів: 37

У середу, 25 травня, відбулась робоча нарада за участю:

Олега Паски, директор департаменту освіти і науки ЛОВА,

Ірини Сислюк, начальниці відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи,

Володимира Шведа, заступника голови Стрийської РВА,

Олени Урдей, начальниці відділу освіти, охорони здоров’я та спорту Стрийської РВА керівників органів управління освіти територіальних громад.

Учасники наради обговорили низку важливих тем з питань освіти, а саме:

Про затвердження Типового положення про конкурс на посаду керівника державного, комунального закладу загальної середньої освіти.

Директор департаменту освіти і науки, Олег Паска наголосив керівникам органів управління освіти територіальних громад про необхідність приведення положення про конкурс на посаду керівників ЗЗСО у відповідність до Типового положення затвердженого розпорядженням ЛОВА №34/0/5-22ВА від 20.04.2022 «Про затвердження Типового положення про конкурс на посаду керівника державного, комунального закладу загальної середньої освіти Львівської області».

Про формування мережі ліцеїв Стрийщини. Начальниця відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи Ірина Сислюк підбила підсумки по проведеній роботі у Стрийському районі з питань формування перспективної мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти. Оскільки, з урахуванням вимог законодавства до ліцеїв, безпечного, інклюзивного т цифрового освітнього простору, демографічних показників розвитку територіальних громад, їх спроможності, профілізації старшої профільної школи та необхідності охоплення у районі усіх профілів навчання, визначених законодавством, з метою гарантування і забезпечення права кожного учня на вибір відповідного профілю навчання у 14 громадах району планується створення 17 ліцеїв.

Про завершення навчального року та підготовку до нового 2022/2023 навчального року в умовах воєнного стану.

У Стрийському районі фунукціонує 186 закладів загальної середньої освіти. Станом на сьогодні, 15 закладів освіти працюють очно, 13 – на змішаній формі навчання та 157 – працюють дистанційно.

На території Стрийщини проживає 3699 ВПО шкільного віку, з них 3006 охопленені навчанням (різними формами на різних територіях), 942 - навчаються в ЗЗСО району за тимчасовою реєстрацію.

4968 учнів нашого району виїхали за кордом, освіту здобувають дистанційно на платформах своїх шкіл та 124 педагогів Стрийщини.

Обговорено питання щодо можливості створення умов для переходу закладів освіти на очне навчання у розрізі кожної громади, кожного закладу освіти зокрема.

Окрім цього, розглянуто питання щодо впорядкування мережі, проведення підсумкового оцінювання, видачу документів про освіту, охоплення навчанням внутрішньо переміщених дітей, відпустки працівників освіти.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень